ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 4 janvier 2018

Ελλάδα: Επιστροφή στην ομαλότητα ή ευημερία των αριθμών;

 

FT: Στο 3,9% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Corriere della Sera: Ελλάδα, επιστροφή στην ομαλότητα
FT: Στο 3,9% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου



 
Στην τεράστια βελτίωση που έχει παρατηρηθεί στη δευτερογενή αγορά των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοχη του 10ετους να υποχωρεί στο 3,9% σήμερα αναφέρεται δημοσίευμα των FT. Στη μείωση των επιτοκίων στα έντοκα γραμμάτια δημοσίου αναφέρετaι και η Corriere della Sera κάνοντας μάλιστα λόγο για επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλόγητα.

Οι εξελίξεις και τα δημοσιεύματα αυτά είναι σημαντικά, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έντονες διεργασίες για νέα έξοδο στις αγορές. Θα πρόκειται για ένα 7ετές ομόλογο, που θα ανοίξει τον δρόμο για άλλες δύο εκδόσεις εντός του έτους, μετά το επιτυχημένο swap των ομολόγων του PSI. Τον χρονικό ορίζοντα της εξόδου στις αγορές θα κρίνει κυρίως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, στο 3,9% υποχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «έχει σημειωθεί τεράστια βελτίωση στη δευτερογενή αγορά των ελληνικών τίτλων: Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,9% σήμερα. Είχε εκτιναχθεί κοντά στο 40% το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters».

Corriere della Sera: Ελλάδα, επιστροφή στην ομαλότητα


«Ελλάδα, επιστροφή στην ομαλότητα: Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων μειώνεται στο 1,65%» γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως «πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση. Μία κρίση, η οποία, κατά τη διάρκεια της τριετίας 2012- 2015, κράτησε την Ευρωζώνη με κομμένη την ανάσα».

Η Corriere della Sera πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι «στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας η απόδοση μειώθηκε στο 1,65% από το 1,95% σε σχέση με την ανάλογη έκδοση του προηγούμενου μηνός» και ότι «το ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να αντλήσει 1,625 δισεκατομμύρια ευρώ».


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ, 4 Ιανουαρίου 2018

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire