ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 10 mars 2018

Ελληνική Επικαιρότητα - 05/03/2018


Μπορεί να προκάλεσε απογοήτευση η είδηση ότι το τουρκικό δικαστήριο (από όπου η φωτογραφία) απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, αλλά καθόλου δεν ήταν έκπληξη. Από την Παρασκευή τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, όπως και ότι (κυρίως η «Sabah») είναι πιθανόν να κατηγορηθούν και για κατασκοπεία. Και τα ερωτήματα παραμένουν:

Πρώτον, πώς χάθηκαν οι δύο στρατιωτικοί σε μια περιοχή την οποία υποτίθεται ότι γνώριζαν καλά, αφού πραγματοποιούσαν συχνά περιπολίες; Δεύτερον, γιατί οι τουρκικές Αρχές δεν έλυσαν αμέσως το συμβάν σε επίπεδο ταξιαρχίας, όπως θα συνέβαινε ανάμεσα σε δύο χώρες-μέλη της ίδιας συμμαχίας; Ποιος ο λόγος να γίνει πιστευτός ο τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ότι το θέμα θα διευθετηθεί στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Γιατί δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις σε ανώτατο επίπεδο; Επικοινωνία δηλαδή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντρίμ, όπως συνέβη με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής; Ή επικοινωνία των δύο υπουργών Αμυνας ή των υπουργών Εξωτερικών;

Ολα αυτά τα ερωτήματα προμηνύουν κάτι; Οπως λένε διπλωμάτες και στρατιωτικοί, οι Τούρκοι δεν αποκλείεται να ζητήσουν ανταλλάγματα, για παράδειγμα την παράδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες. Και τούτο παρά τη δήλωση του τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου Μπεκίρ Μποζντάγ ότι «δεν υπήρξε περίπτωση ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατηγορούνται για κατασκοπεία και για είσοδο σε ξένη περιοχή».

Ποιους θα κλείσει φυλακή ο Μητσοτάκης...
Το πρώτο μήνυμα που έστειλε με το «καλημέρα» ο Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη του «πρωινού καφέ» ήταν ότι σκοπεύει να κλείσει στη φυλακή (όταν και όποτε βεβαίως γίνει κυβέρνηση) όλους αυτούς τους «μπαχαλάκηδες που τρομοκρατούν». Είπε μάλιστα και σε ποια φυλακή σκοπεύει να τους κλείσει. Οχι σε μια απ' αυτές που ήδη υπάρχουν, αλλά σκοπεύει να δημιουργήσει νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας και ότι οι τρομοκράτες, όπως είπε, θα μεταφερθούν σε αυτές ώστε να πάψει ο Κορυδαλλός να «είναι άντρο ώσμωσης ποινικών και τρομοκρατών». Εν συνεχεία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αποδοχή του αιτήματος του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, του 29χρονου που κατηγορείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Και ποιους θα διώξει...
Αφού ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ποιους θέλει κατά προτεραιότητα να κλείσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, αναφέρθηκε και σε αυτούς που θέλει να... απολύσει από το Δημόσιο, πάλι κατά προτεραιότητα. Δεν είναι άλλοι από τους διοικητικούς γραμματείς που διορίζει η κυβέρνηση, αλλά και τους συγγενείς υπουργών, στελεχών, ακόμα και του Πρωθυπουργού, που έχουν διοριστεί είτε μετακλητοί υπάλληλοι είτε όχι στο Δημόσιο: «Ολους αυτούς θα τους διώξει αμέσως» μου έλεγε ένας από τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, αρχής γενομένης από τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη. Η ΝΔ έχει την υποψία ότι ο κ. Κουτεντάκης πρόκειται να διοριστεί ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, κάτι που δεν θέλει, γιατί όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος: «Δεν αποδεχόμαστε τους κομματικούς διορισμούς που μπορεί να μας δεσμεύσουν ακόμα και στη δική μας κυβέρνηση».

Η δανεική ζωή του Χρυσοχοΐδη
Αστραψε και βρόντηξε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης όταν άκουσε από το ραδιόφωνο του Alpha τον παρουσιαστή της εκπομπής (και αντιπρόεδρο του σταθμού) να λέει ότι ο Νίκος Τόσκας του ανέφερε πως διαθέτει αστυνομική προστασία για τις τρεις πρώην συζύγους ενός πολιτικού (τον οποίο δεν κατονόμασε). Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε στη φράση «πολιτικός με τρεις συζύγους» τον εαυτό του και ζήτησε τηλεφωνική  παρέμβαση και με συγκίνηση είπε: «Ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ως πολιτικός που ζει δανεική ζωή, ήθελαν να με σκοτώσουν δύο φορές και από τύχη σήμερα ζω. Είμαι ο μοναδικός πολιτικός που επιχείρησαν να εκτελέσουν. Νομίζω ότι την ώρα που έχω ανάγκη αυτή την ασφάλεια, τη δικαιούμαι και τη δικαιούμαι νόμιμα. Και η δημοκρατία έχει ένα χρέος». Και όσο για τη φρουρά των τριών πρώην συζύγων, του είπε ότι είναι ανάξια διαψεύσεως.

Το «Frangelico» της Μισέλ

Τώρα που μπήκαμε στη Σαρακοστή και αναγκαστικά σταμάτησαν οι βασιλόπιτες, τι νομίζετε ότι σκέφτηκαν στη γαλάζια παράταξη ώστε να μαζεύουν κόσμο και να λένε ότι «ο Τσίπρας μετρά μέρες στην εξουσία»; Τα... μπουζουκομάγαζα! Θέλετε ένα παράδειγμα; Πολιτική συγκέντρωση στο μπουζουξίδικο «Frangelico» επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος οργάνωσαν οι Κωστής Χατζηδάκης (αντιπρόεδρος της ΝΔ) και Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (σκιώδης υπουργός του... Νίκου Παππά) ζητώντας και οι δύο να φύγουν από την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επειδή κατέστρεψαν, όπως έλεγαν, τη χώρα. Μέτρησαν στο μπουζουξομάγαζο ότι τους άκουσαν 580 άτομα και εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν το ξέσπασμα του (συνήθως ήπιου και ευγενικού) Κ. Χατζηδάκη. Κάτι που πρόσεξε και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διον. Χατζηδάκης που φώναξε «επιτέλους, Κωστή, κατάλαβες ότι δεν είσαι στην Ευρωβουλή και ύψωσες τον τόνο της φωνής σου». Το δεύτερο πράγμα που εντυπωσίασε στο «Frangelino» ήταν το... extreme φόρεμα της κυρίας Ασημακοπούλου (δώρο του αρραβωνιαστικού της Γιώργου).



Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2018

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire